درمورد آسیب های کمر چه می دانید؟

آیا تا به حال به دردهای کمر، شدت و همچنین ناحیه درد دقت کرده اید؟

کمر یکی از نواحی پرتحرک و آسیب پذیر بدن می باشد. این ناحیه از اجزای زیادی از جمله استخوان ها، مهره ها، دیسک، غضروف و تاندون ها تشکیل شده است. چنانچه یکی از این اجزا دچار مشکل و آسیب شوند، باعث ایجاد یک نوع عارضه و ناراحتی در کمر و ناحیه تحتانی بدن( لگن و پاها) می شوند. باید گفت اکثر مشکلات و آسیب های کمر و همچنین دردها و اسپاسم ها، با انجام درمان ها و تکنیک های فیزیوتراپی قابل درمان بوده و بهبود خواهند یافت.

انواع آسیب ها و دردهای شایع کمر

همانطور که گفته شد، یکی از نواحی آسیب پذیر بدن، کمر می باشد. این ناحیه همواره تحت تاثیر عوامل مختلف قرار گرفته و به راحتی دچار آسیب می شود. آسیب در کمر موجب بروز ناراحتی هایی از جمله دردهای شدید، ضعف و بی حسی، عدم توانایی در حرکت دادن کمر ( چرخش، خم و راست شدن) و. شده و در فعالیت های روزمره، راه رفتن، حفظ تعادل و.اختلال ایجاد می کند. این آسیب ها عبارتند از:

  1. فتق دیسک کمر: پارگی فتق و بیرون زدگی دیسک و مهره های کمر انواع مختلفی داشته و موجب اختلال در کمر و حتی پاها می شوند. این آسیب می تواند باعث بروز درد در پاها (پشت زانو ها) و همچنین گز گز در آن ها شود.
  2. سیاتیک: آسیب به عصب سیاتیک موجب ایجاد ناراحتی و درد در کمر و پاها (کف پا، ساق پا، مچ پا و. ) شده و در فعالیت های روزمره اختلال ایجاد می کند.
  3. اسپاسم عضلانی: یکی از آسیب های شایع کمر، اسپاسم و خشکی عضلات کمر می باشد. با خشک شدن عضلات، انعطاف پذیری کاهش یافته و فرد قادر به حرکت دادن کمر خود نمی باشد. در نتیجه به هنگام حرکت دادن کمر، فرد با درد شدیدی مواجه خواهد شد.
  4. آسیب بافت میوفاسیال: سندرم میوفاسیال عارضه ای شایع و مزمن در ستون فقرات و مهره های گردن و کمر بوده که با آسیب بافت فاسیال و التهاب ماهیچه در نقاط حساس گردن همراه می باشد. این عارضه به دلیل تحرک بیش از حد و انقباض ها مداوم در ماهیچه گردن ایجاد می شود.
  5. کیفوز و اسکولیوز: کیفوز، قوز و یا قوز پشتی زمانی اتفاق می افتد که ستون فقرات و کمر دچار یک قوس شدید و برآمدگی شوند. این قوس در اثر فشار بر روی کمر، مهره ها و ستون قفرات ایجاد شده و باعث ایجاد ناراحتی در کمر می شود.
  6. اسپوندیلوز: هنگامی که غضروف های کمر دچار پارگی و ساییدگی می شوند، عارضه ای به نام اسپوندیلوز ایجاد می شود. این عارضه با علائمی از جمله تنگی نفس، مشکلات معده، درد قفسه سینه و. همراه بوده و موجب ایجاد التهاب در ستون فقرات می شود.
  7. شکستگی: شکستگی استخوان های کمر و ستون فقرات، آسیب جدی به کمر وارد کرده و ممکن است موجب فلج شدن فرد شود. این آسیب با سقوط از پرتگاه، تصادفات و همچنین در اثر فعالیت های شدید ایجاد می شود.
  8. تومور در مهره ها و ریشه های عصبی: رشد تومور در ناحیه عصبی و در ستون فقرات و مهره های کمر از دیگر آسیب های کمر بوده که با درد و ناراحتی های دیگری همراه است.
  9. سندرم فاست: هنگامی که غضروف های کمر دچار آسیب و التهاب می شوند، عارضه ای به نام سندرم فاست اتفاق می افتد. این عارضه باعث اختلال در حرکت کمر شده و به هنگام خم و راست کردن و حرکت دادن کمر، فرد دچار درد در کمر می شود.
  10. روماتیسم : روماتیسم کمر، نوعی از آرتروز بوده که بر روی ستون فقرات و مهره های کمر تاثیر گذاشته و باعث آسیب آن ها می شود. این عارضه با درد و تورم همراه بوده و باعث ایجاد اختلال در خم و راست کردن کمر می شود.

دلایل ایجاد آسیب های کمر

کمر به دلایل مختلفی دچار آسیب و عوارض متفاوتی می شود. این دلایل عبارتند از:

  1. ضربه و فشار: فشارهای ناگهانی و وارد شدن ضربه به کمر، در سوانح مختلف از جمله، تصادفات، فعالیت های ورزشی، سقوط از پرتگاه و . باعث ایجاد مشکلات زیادی از جمله شکستگی، دررفتگی، پارگی تاندون و رباط ها، پارگی و آسیب های عصبی و. در کمر، پاها و سایر نقاط بدن و همچنین تشدید دیگر بیماری های استخوانی کمر می شود.
  2. قرار گیری کمر در وضعیت و شکل نامناسب: گاهی آسیب های کمر به هنگام نشستن ها، خوابیدن ها و حرکات ورزشی نادرست به وجود می آیند و موجب ایجاد درد و اختلال در کمر می شوند.
  3. بیماری ها: بیماری های از جمله پوکی استخوان به مرور زمان و با افزایش سن، می تواند باعث ایجاد مشکلات و آسیب های جدی در کمر شود.
  4. کهولت سن: با افزایش سن، عارضه های ایجاد شده در بدن بیشتر شده و استخوان ها و غضروف های بدن شروع به تحلیل رفتن می کنند. در نتیجه  کمر آسیب پذیرتر شده و به راحتی دچار آسیب می شود.
  5. عوامل ارثی و وراثتی: بعضی از بیماری ها از بدو تولد نوزاد وجود داشته و به مرور زمان بدتر می شوند. این بیماری ها می توانند به دلیل زایمان سخت و یا به دلیل ژنتیک، در کمر ایجاد شوند.

درمان های موثر در جهت بهبود آسیب های کمر

هنگامی که کمر دچار مشکل می شود، علائم و نشانه هایی در نواحی مختلف بدن از جمله پاها، لگن و. مشاهده و احساس می شوند. به هنگام بروز این نشانه ها از جمله درد در کمر، درد درپاها و لگن، گرفتگی و خشکی شدید کمر، عدم خم و راست کردن و حرکت دادن کمر، صدا دادن کمر به هنگام خم و راست شدن، ضعف و بی حسی در کمر و پاها، کاهش دامنه حرکتی و انعطاف پذیری کمر، التهابات و عدم حفظ تعادل به هنگام راه رفتن و .، باید در اولین فرصت و در اسرع وقت برای تشخیص عارضه و درمان مناسب آن، به متخصص ارتوپدی مراجعه شود. سپس بعد از چکاب کمر و وضعیت سلامت بیمار و در صورتی که نیاز به جراحی فوری نباشد، پزشک بیمار را به یک فیزیوتراپیست مجرب معرفی می کند. سپس فیزیوتراپیست با بررسی وضعیت کمر و سوابق پزشکی، نوع و علت ایجاد عارضه، شدت عارضه برنامه خاص و مناسبی برای بیمار تنظیم کرده و به درمان کمر او می پردازد. این برنامه شامل روش های مختلف فیزیوتراپی کمر از جمله تمریناتی (نرمشی و ورزشی) و تکنیکال (با استفاده از متدهای خاص و دستگاه های متنوع و پیشرفته) می شود.

  1. تمرینات ورزشی و نرمشی:

قسمتی از درمان های فیزیوتراپی مربوط به حرکات نرمشی و ورزشی می باشد. فیزیوتراپیست با توجه به میزان عارضه کمر و در گیر بودن قسمت های مختلف بدن از جمله پاها، لگن و. برنامه ورزشی و نرمشی مناسبی را تنظیم کرده و به بیمار ارائه می دهد. در این برنامه کلیه ورزش های کشش و تقویتی مناسب کمر که برای بیمار مفید می باشد و انجام آن آسیبی به کمر و بدن بیمار وارد نمی کند، قرار گرفته است. انجام این تمرینات به افزایش دامنه حرکتی، انعطاف پذیری کمر، کاهش درد و تورم، خشکی و بی حسی، ضعف و گرفتگی عضلات کمر، پاها، لگن و.کمک کرده و همچنین از بروز مجدد آسیب های کمر جلوگیری می کند. در نهایت فیزیوتراپیست با استفاده از این ورزش ها به عملکرد بهتر و بهبود سریع تر آسیب های کمر می پردازد.

  1. فیزیوتراپی با روش های نوین و دستگاه ها:

بخش دیگری از درمان و توانبخشی کمر و نواحی مختلف بدن، با استفاده از دستگاه های پیشرفته، تکنیک و متدهای خاص انجام می گیرد. فیزیوتراپیست باانجام این تکنیک ها به درمان آسیب های کمر و عارضه های مرتبط با آن می پردازد. انجام این تکنیک ها به افزایش جریان خون در بافت های آسیب دیده کمر، تحریک و ترمیم بافت های آسیب دیده از جمله بافت های عصبی، رباط ها، تاندون ها و. کمک کرده و باعث کاهش تورم، درد، خشکی و گرفتگی عضلات کمر، قرار گیری مناسب و صحیح مهره های ستون فقرات، افزایش انعطاف پذیری، حفظ تعادل در هنگام ایستادن و راه رفتن، بهبود سریع کمر و آسیب های مرتبط با آن می شود. این تکنیک ها متفاوت بوده و با توجه به نوع عارضه و شدت آن مورد استفاده قرار می گیرند. هر چه وضعیت کمر و آسیب های مرتبط با آن بدتر باشد، تعداد تکنیک های استفاده شده برای درمان نیز بیشتر خواهد بود. باید گفت کلیه تکنیک های فیزیوتراپی کاملا ایمن و مطمئن بوده و انجام آن برای افرادی که واجد شرایط فیزیوتراپی هستند، هیچ عارضه دائمی و خطری دنبال نخواهد داشت. این تکنیک ها عبارتند از:

  1. تحریکات الکتریکی: فیزیوتراپیست با استفاده از الکترودها و با اعمال جریان الکتریکی مناسب و کنترل شده در نواحی مختلف کمر، پاها، ستون فقرات و. به تحریک و ترمیم بافت های آسیب دیده، افزایش گردش خون و .می پردازد و در نهایت موجب کاهش درد، خشکی، گرفتگی و اسپاسم، تورم، ضعف و همچنین افزایش دامنه حرکتی کمر می شود.
  2. اولتراسوند تراپی: این تکنیک فیزیوتراپی و توانبخشی با استفاده از دستگاه اولتراسوند و با اعمال مستقیم امواج در ناحیه آسیب دیده و دردناک کمر انجام می گیرد.
  3. تراکشن: کشش ستون فقرات یا تراکشن، یکی از روش های فیزیوتراپی و درمانی موثر برای درمان عارضه های کمر می باشد. این روش به دو صورت بدون استفاده از دستگاه و با استفاده از دستگاه انجام می شود.
  4. کایروپراکتیک: جالب است بدانید، این روش درمانی بدون استفاده از دستگاه، توسط دست فیزیوتراپیست و با استفاده از ماساژ به شکل دوار بر روی کمر، پاها و انجام می شود.
  5. طب سوزنی: این روش با استفاده از سوزن های مخصوص و فرو بردن آن در نقاط خاص و حساس کمر، پاها و. انجام شده و به ترشح هورمون ضد درد و همچنین تحریک و ترمیم بافت های آسیب دیده کمک می کند.

منبع: کلینیک فیزیوتراپی رامتن


فرانیوز آسیب ,کمر، ,ایجاد ,عارضه ,استفاده ,ستون ,ستون فقرات ,باعث ایجاد ,حرکت دادن ,دچار آسیب ,آسیب دیده ,باعث ایجاد مشکلات منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

پانیز هاشمی نوجوانه ها | پرتال آموزشی و هنری و انواع سرگرمی سوالات استخدامی آموزگار ابتدایی 1402 ذهن زیبا ای تی زیرون |اخبار فناوری | دنیای صفرویک پادشاه رمان moviefy پورتال و سایت تفریحی خبری ایرانیان