آیا لگن درد، زندگی طبیعی شما را مختل کرده؟ لگن از نواحی مهم ستون فقرات و همچنین از بزرگترین مفاصلی است که می تواند وزن بدن را تحمل کند. این ناحیه به دلیل استفاده مکرر به هنگام راه رفتن و نشستن، می تواند دچار آسیب های گوناگونی شود و در فعالیت های فرد اختلال ایجاد کند که باید به کمک فیزیوتراپی و تمرینات ورزشی مناسب به درمان آن پرداخت.

انواع آسیب های لگن

بخش مهمی از ستون فقرات را لگن و باسن تشکیل  می دهند. این نواحی به دلیل استفاده مکرر به شدت آسیب پذیر بوده و می توانند دچار ناراحتی، درد و آسیب های جدی شوند. آسیب های لگن عبارتند از:

  1. آرتریت روماتوئید: بیماری مزمن التهابی در مفصل که با حمله سیستم ایمنی بدن به سینوویوم همراه بوده و موجب ایجاد درد لگن، گرمی و توم در مفصل لگن می شود.
  2. استئوآرتریت: رایج ترین نوع آرتروز در لگن که با شکستگی های لگن و سایش مفصل و استخوان های لگن همراه می باشد و موجب ایجاد درد در نواحی کشاله و جلوی ران و همچنین محدودیت حرکتی و سفتی ران و لگن می شود.
  3. اسپوندیلیت آنکیلوزان: این بیماری نوع دیگری از آرتروز بوده و بر روی ستون فقرات تاثیر می گذارد و موجب التهاب آن و ایجاد مشکل در مفصل لگن نیز می شود.
  4. نقرس: نوع دیگری از آتروز که نواحی پا، زانو و گاهی لگن را درگیر می کند و با روسوب کردن اسید اوریک در بافت های بدن هماه می باشد.
  5. استئونکروز: این بیماری با کاهش خون رسانی به استخوان و مرگ استخوان همراه بوده و بیشتر در ناحیه مفصل لگن اتفاق می افتد.
  6. مشکلات سیاتیک: التهاب عصب سیاتیک، فتق و پارگی دیسک و فشردگی عصب موجب ایجاد درد و ناراحتی همراه با سوزش در لگن می شود.
  7. روماتیکا پلی میالژی: یک بیماری که با اختلال التهابی همراه بوده و موجب ایجاد درد و خشکی عضلانی در نواحی مختلف بدن از جمله ران و باسن می شود.
  8. شکستگی و در رفتگی استخوان لگن: ضربه و فشار های بیش از حد، سوانح مختلف از جمله ورزشی، تصادفات، سقوط از ارتفاع، زمین خوردن، فرسایش و تحلیل مفصل  موجب ایجاد شکستگی و یا دررفتگی مفصل لگن و در نهایت ناراحتی در لگن می شود.
  9. تاندونیت : التهاب تاندون ها از دیگر انواع آسیب های لگن بوده و موجب ایجاد مشکلات بیشتر و آسیب های جدی تر در لگن نیز می شود.
  10. کشیدگی و رگ به رگ شدن عضلات: کشیدگی عضلات، رباط ها و تاندون های ران و لگن و همچنین رگ به رگ شدن عضلات موجب ایجاد ناراحتی در لگن و آسیب پذیری بیشتر آن می شود.

علل آسیب های لگن

لگن به دلایل متفاوتی دچار آسیب می شود. این آسیب ها عبارتند از:

  1. ضربه و فشار: ضربه و فشارهای ناگهانی، در سوانحی از جمله، تصادفات، فعالیت های ورزشی، سقوط از پرتگاه و زمین خوردن و . باعث ایجاد مشکلات زیادی در لگن و همچنین تشدید سایر بیماری های استخوانی و موجود در ناحیه لگن، باسن و ران می شود.
  2. عوامل مادرزادی و وراثتی: گاهی علل ایجاد بیماری و مشکل در لگن فرد از زمان تولد نوزاد شکل گرفته و به تدریج و با بالا رفتن سن فرد، بدتر و شدیدتر می شود. همچنین این مشکلات می توانند ریشه در بیماری های ژنتیکی و استخوانی نیز داشته باشند.
  3. کهولت سن: یکی دیگر از علل ایجاد بیماری و مشکل در نواحی مختلف بدن از جمله لگن، افزایش و کهولت سن می باشد. با گذشت زمان و افزایش سن فرد عارضه های ایجاد شده در استخوان ها، مفاصل و غضروف های بدن بیشتر شده و مقاومت فرد کاهش می یابد. در نتیجه با تحلیل استخوان ها بدن ضعیف تر شده و با کمترین فشار وارد شده و یا کوچک ترین ضربه، لگن دچار آسیب های جدی می شود. همچنین در افراد سالمند شکستگی لگن در اکثر موارد موجب مرگ فرد می شود.
  4. بیماری ها و امراض: عوارض و بیماری های اسکلتی استخوانی از جمله پوکی استخوان، آرتروز ها و. موجب تحلیل و فرسایش مفصل و غضروف های لگن شده و با افزایش سن، به تدریج موجب ایجاد مشکلات و آسیب های جدی و مشکلات بسیاری در لگن، باسن و ران فرد می شود.
  5. عادات بد و اشتباه: گاهی آسیب های لگن به دلیل نشستن های مکرر، بد نشستن، انجام حرکات ورزشی به صورت اشتباه و یا سریع (با عجله) اتفاق می افتند و موجب ایجاد اختلال در راه رفتن، درد و ناراحتی در لگن می شود.
  6. دوران بارداری: یکی دیگر از علل شایع لگن درد در بانوان، بارداری در ماه های آخر و یا زایمان سخت می باشد. این درد به دلیل افزایش بیش از حد وزن، کشش های عضلانی در شکم و لگن و همچنین فشردگی در ناحیه رحم و عصب سیاتیک ایجاد می شود.

علائم آسیب های لگن

آسیب ها و دردهای لگن با علائم و نشانه هایی در نواحی لگن، باسن، ران و پاها همراه می باشند. این علائم و نشانه  ها عبارتند از:

  1. درد: دردهای لگن و باسن به چندین صورت ایجاد می شوند. ممکن است درد به صورت طولانی، مداوم و سنگین و یا کوتاه و شدید باشد.
  2. ایجاد سفتی، خشکی،گرفتگی و اسپاسم های عضلانی
  3. کاهش و محدودیت در حرکت مفصل
  4. عدم تحمل وزن بدن و انداختنن وزن بر روی پا
  5. صدا دادن لگن در هنگام حرکت کردن
  6. عدم توانایی در نشستن بر روی لگن
  7. عدم توانایی در حفظ تعادل به هنگام ایستادن

روش های درمان آسیب های لگن

در این قسمت شما را با تمرینات ورزشی موثر و نیز روش های فیزیوتراپی لگن آشنا می نماییم.

  1. تمرینات فیزیوتراپی و ورزشی:

انجام تمرینات ورزشی مناسب به بهبود وضعیت لگن، باسن و ران ها کمک کرده و مانع ایجاد آسیب های جدی تر در این نواحی می گردد. همچنین بعد از جراحی های لگن، ران و ستون فقرات به بازگشت سریع عملکرد، کاهش درد، کیفیت عملکردی بهتر و افزایش دامنه حرکتی کمک می کند. این ورزش ها و تمرینات توسط فیزیوتراپیست و طبق نوع و شدت آسیب تنظیم شده و به دو گروه اصلی کششی و تقویتی تقسیم می شوند. تمرینات ورزشی و فیزیوتراپی باید طبق برنامه ای که فیزیوتراپیست تنظیم کرده انجام شوند. یعنی مدت تکرار هر تمرین، استراحت بین تمرین و تعداد دفعات تمرین در روز و هفته باید مطابق با برنامه فزیوتراپیست باشد تا فرد در کمترین زمان ممکن بهترین نتیجه را بگیرد.

  1. فیزیوتراپی

بخش دیگری از درمان و توانبخشی لگن و نواحی توسط فیزیوتراپیست، دستگاه های پیشرفته و تکنیک و متدهای خاص انجام می شود. فیزیوتراپیست با انجام این روش ها و متدهای مختلف به درمان آسیب های ستون فقرات، لگن، باسن و همچنین عارضه های مرتبط با آن می پردازد. این روش ها به تحریک و ترمیم بافت آسیب دیده لگن از جمله عصب، تاندون ها و رباط ها و. کمک کرده و موجب افزایش جریان خون در بافت های آسیب دیده لگن، کاهش تورم، تسکین و کاهش درد، کاهش و رفع خشکی و گرفتگی عضلات لگن، افزایش انعطاف پذیری، حفظ تعادل در هنگام ایستادن و راه رفتن، بهبود سریع لگن و آسیب های مرتبط با آن می شود. روش های فیزیوتراپی متفاوت بوده و با توجه به نوع، شدت و علت ایجاد عارضه، مورد استفاده قرار می گیرند. هر چه آسیب لگن شدیدتر باشد، تعداد تکنیک ها و روش های درمانی مورد استفاده بیشتر خواهند بود. می توان گفت تمامی این تکنیک ها کاملا ایمن و مطمئن بوده و درمان با این تکنیک ها برای افرادی که واجد شرایط فیزیوتراپی می باشند، هیچگونه عارضه دائمی و خطر جدی نخواهد داشت. این تکنیک ها عبارتند از:

  1. الکتروتراپی: درمان آسیب های لگن با استفاده از تحریکات الکتریکی
  2. گرما درمانی: استفاده از گرما و روش های گرما درمانی، کمپرس های گرم به منظور افزایش گردش خون
  3. اولتراسوند تراپی: اعمال و انتقال امواج فراصوت به بافت های آسیب دیده بدن با استفاده از دستگاه اولتراسوند
  4. لیزرهای کم توان و پرتوان: اعمال اشعه و نور لیزر به بافت های آسیب دیده لگن
  5. مگنت تراپی: ایجاد میدان مغناطیسی در بدن با استفاده از امواج مغناطیسی
  6. ویو دیاترمی: ایجاد گرما و حرارت در بافت های آسیب دیده با استفاده از دستگاه دیاترمی
  7. ماساژ درمانی: انجام ماساژ در ناحیه آسیب دیده با استفاده از روش ها و متدهای مختلف ماساژ و کایروپراکتیک
  8. درمان های سنتی : انجام درمان های سنتی از جمله طب سوزنی

منبع: کلینیک فیزیوتراپی رامتن


فرانیوز آسیب ,ایجاد ,موجب ,استفاده ,بیماری ,لگن، ,موجب ایجاد ,آسیب دیده ,لگن، باسن ,ستون فقرات ,تمرینات ورزشی ,موجب ایجاد مشکلات ,تمرینات ورزشی مناسب منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

بیقرار اصفهانی جذاب ترین ورزش ها معرفی کسب و کار های کرج تخفیف ویژه فروشگاه اینترنتی لوازم خانگی برفاب کاندوم استور(ارسال محرمانه) دشت و دمن ASP.NET